Mi kell a fenntartható tisztasághoz? Kényszer? Kemény munka? Egyik sem! Hanem?


PREVENCIÓ!

Bizonyára mindannyian éreztük már egy frissen feltakarított irodaház padlózatára lépve, amikor cipőtalpunk elsőnek érinti a felmosástól csillogó kövezetet, a takarító személyzet szúrós tekintetét. Hiszen néhány lépésünkkel semmisítjük meg hosszú percek, akár félórák kemény munkáját és röviddel távozásunk után kezdhetik előröl az egész munkafolyamatot.

A manapság elterjedt takarítási modell szerint ugyanis a nagy mozgásszabadság megőrzésének ára van, ami nem más, mint a rendszeres takarítás kényszere, minden káros következményével együtt.

A bevett gyakorlat ugyanis, hogy az állandó védelem híján elszenvedett gyors beszennyeződés miatt, a tisztaság helyreállítása érdekében szinte folyamatosan kell feltakarítanunk. Hiszen, minél megengedőbb és szabadabb a helyváltoztatás, minél nagyobb létszámú, változóbb összetételű és eltérő gyakoriságú, vagyis nehezebben kiszámítható a mozgásból eredő beszennyeződés, sajnos annál rövidebb a tisztaság élettartama, és ezzel arányosan egyre koszosabb környezetben élünk.

Egyre több vegyszert használunk fel és egyre több vizet használunk el a takarítások során. A kövezet folyamatos mechanikai ingerlése pedig lassan, de biztosan erodálja az egykor esztétikus padlózati felületeket.

Akkor mi lehet a megoldás?

A jelenlegi gondolkodás a folyamatos koszolódás rendszeres feltakarításáról szól, ám ennél előrelátóbb megoldás a probléma elé menni, és a szennyeződések bejutását már a bejáratoknál megállítani.

A Prevenció közvetlen környezetünk állandó tisztaságának fenntartását segít elérni úgy, hogy eközben szükséges mozgásigényünket egy cseppet sem korlátozza.
Míg a kültéren a cipőtalpra tapadt szennyeződések épületbe jutását kell minél nagyobb hatékonysággal meggátolnunk, a beltér felé haladva egyre inkább a vizes, hólatyakos talpak általi csúszásveszély okozta baleseti kockázatok elhárítását kell megcéloznunk.

Kültéri Alutrend-rendszerünk előnye a könnyű tisztíthatóság és alusínes rendszer változatos járófelületei miatti hatékony szennyfogás. A sínekbe kaparó felületként kefés vagy bordázott gumi inzertet vagy ezek kombinációját ajánljuk. A bejáratokban pedig méretre szabott szennyfogó szőnyegeink gondoskodnak a csúszásmentesítésről.

A fenntartható és folyamatos tisztaság biztosítása mellett, a megfelelően kialakított tisztaságvédelem jelentős költség és munkaerő megtakarítást eredményez, és hozzájárul a környezet védelméhez is.

Drávucz Zsolt
tisztaságvédelmi szakértő

ClearRentSzennyfogó szőnyegTakarítási modellTisztaságvédelmi Program

Alutrend szennyfogó rendszerfenntartható tisztaságPrevenciószennyeződéstakarítási modell

Vélemény, hozzászólás?