FERTŐTLENÍTÉS

A napi rutinunk során rengeteg mindent megfogunk és tevékenységeink során a kezünkkel óhatatlanul átvisszük a kórokozókat egyik felületről a másikra, így a gyakran használt tárgyainkon hemzsegnek a vírusok, mikroorganizmusok. Mindeközben az arcunkhoz is többször hozzáérünk, amit legtöbbször észre sem veszünk, pedig innen a fertőző baktériumok /vírusok könnyedén bejutnak a szervezetünkbe. Éppen ezért a higiéniára normál körülmények között is oda kell figyelni, amibe bele kell tartozzon a gyakran használt eszközeink – mobiltelefon, klaviatúra, kilincsek – fertőtlenítése is. Egy járvánnyal sújtott időszakban viszont mindez fokozottan érvényes, ekkor előtérbe kerül nem csupán a munkaeszközeink, hanem az egész épület és ezzel együtt minden benne található tárgy fertőtlenítése.
Az ilyen fertőtlenítések az adott épületre egyszerre megoldják egy adott időszakra a csíraszám csökkentést – tehát kórokozók száma meghatározott érték alá csökken, így nem okoznak fertőzést.

A legelterjedtebb eljárás kémiai fertőtlenítők hidegködképzős berendezéssel való kijuttatása a beltéri levegőbe, illetve a falakra, bútorokra, padlóra, minden, az épületben található tárgyra. A folyamat során a fertőtlenítő anyag mikrocseppek formájában terjed szét, és minden rést illetve felületet befed, valamint eljut a nehezen elérhető területekre is.

A Cleartex által alkalmazott fertőtlenítő folyadék egy magyar fejlesztésű, hipoklórossavvat stabil formában tartalmazó anyag, mely minden ismert baktérium, gomba és vírus – a COVID19 vírus ellen is hatékony. A HIGÉN+ 99 jó tulajdonsága, hogy amellett, hogy széles spektrumú fertőtlenítő szer – melyet hazai és nemzetközi laborvizsgálatok igazolnak – teljesen környezetbarát. PH-ja semleges és használat után lebomlik, veszélyes bomlástermékek nélkül. Nem károsítja sem a felületeket amelyeken alkalmazzák, sem pedig az emberi egészséget, vagy a környezetet, így bárhol teljes biztonsággal alkalmazható. Mivel Magyarországon készül, a szállítása sem jelent környezetterhelést, valamint fontos szempont, hogy az elérhetősége nincs kiszolgáltatva külföldi gyárnak, vagy a szállítmányozásból fakadó nehézségeknek.

Felhasználási területek:
● irodák és a hozzájuk tartozó mellékhelyiségek,
● ipari létesítmények, üzemcsarnokok,
● iskolák, óvodák, bölcsődék,
● szállodák és azok összes helyisége, beleértve a wellness zónákat,
● éttermek vendég- és termelőhelyiségei,
● idős otthonok, nyugdíjasházak,
● egészségügyi intézmények.

Technológia:
Tapasztalt kollégáink vegyvédelmi védőfelszerelésben, teljes arcmaszkos levegőszűréssel dolgoznak. A HIGÉN+ 99 fertőtlenítő folyadékot megfelelő hígításban kézi, hidegködképző berendezésekkel juttatjuk ki a felületre. Az adott
helyiségek teljes felületét bepermetezzük, a falaktól a bútorokon és egyéb eszközökön keresztül a padlóig. A permetezéskor a fertőtlenítő anyag mikrocseppek formájában minden rést illetve felületet befed. Eljut a nehezen elérhető területekre is, az elektromos eszközökben sem tesz kárt!

A fertőtlenítés időtartama alatt és befejezése után még 20 percig a helyiségekben senki nem tartózkodhat!
A fertőtlenítő folyadékot a kijuttatás után nem kell letörölni vagy lemosni, mert néhány perc alatt 100%- ban lebomlik és távozik a felületről.
Az emberi szervezetre nem ártalmas!

 

Cipőtalp fertőtlenítés