Ajánlás

A jövőben a prevenciónak egyre nagyobb lesz a jelentősége. Ez elsősorban abból fog adódni, hogy a megrendelőket az élet egyre inkább rákényszeríti a racionális döntésekre. A takarító szektor erőteljesen küzd a megfelelő képzettségű és attitűdű személyzet biztosításával és ebben a folyamatban rendkívül nagy segítség lehet a megfelelő prevenció. A takarító cégvezetők közül egyelőre csak kevesen ismerték fel ennek a jelentőségét, és aki már tudják a titkot, azok mélyen hallgatnak. Ez az anyag sem tér ki minden részletre, de a cég szakértői segíthetnek a mélyebb megismerésben. Ajánlom figyelmes olvasását és ne féljen kérdezni. A tudás nem csak hatalom, hanem egyben versenyelőny is.

Ritz Tiborprojektmenedzser, szakértő, környezetkutató

A Tisztaságvédelmi Tanulmány egy napjainkban rendkívül aktuális témával foglalkozik. A COVID-19 víruson kívül számos más vírus is veszélyezteti az embereket. A fertőzések elkerülése miatt, nem elég a folytonosan hallott védekezéseket megvalósítani, a kézmosás nem véd meg teljesen a fertőzésektől. A talajon levő mikroorganizmusok a lábbelikre tapadva könnyen bekerülnek az épületek belsejébe is. Ennek megakadályozására viszonylag ritkán hívják fel a figyelmet.
A Cleartex tanulmánya jól foglalja össze a problémát, világosan mutatja be a megoldási lehetőségeket.
A tanulmányból kiderül, hogy a szerzők otthonosan mozognak a fertőzések megelőzésének területén. A saját eredményeket összehasonlítják a nemzetközi kutatásokkal, eredményekkel. Ezek alapján is kiderül, hogy saját kutatásaik, eredményeik és javaslataik is a nemzetközi élmezőnybe tartoznak. A tanulmány ötletes ábrái a laikusok számára is érthetővé teszik a tanulmány információit.
A tanulmány rávilágít a vírusfertőzések jelentőségére, a megoldási lehetőségekre, így mindenképpen javasolt minél szélesebb körben való megismertetése.

Dr. Farkas Jánosegyetemi adjunktus

Örömmel szereztem tudomást arról, hogy a Cleartex cég, elindított egy Tisztaságvédelmi programot. A program végső célja teljesen saját fejlesztésű szennyfogó megoldások alkalmazása a mindennapi egészségünk védelmére.
Az Önök által kifejlesztett technológiai megoldások rugalmassága lehetőséget biztosít arra, hogy a szennyfogó cél megvalósuljon úgy a családi lakóingatlanok-lakóházak bejáratánál, mint a tömbházak, intézmények és a nagy személyi forgalommal járó üzletek, bevásárló központok, plázák, iskolák, egészségügyi intézmények bejáratánál.
Mint orvos külön kiemelném, hogy az Önök által forgalmazott szennyfogó megoldások és a hozzákapcsolódó fertőtlenítési lehetőségek jelentősen hozzájárulnak nemcsak a jelenben zajló vírus betegség terjedésének megfékezésében, de a lábbelivel bevitt baktériumok és egyéb kórokozók terjedésének a megelőzésében a jövőben is.

Különösen ajánlom egészségügyi intézmények bejáratához ahol potenciálisan nagy veszélyt jelent bármely korokozó bejutása. Az iskolák, kereskedelmi központok, irodaházak, tömbházak és minden ingatlan bejárata előtt is indokolt a használata, mivel a módszer nemcsak egyszerűen a tisztaságát biztosítja a lábbeliknek, hanem kórokozóktól is megvéd. Mindezzel teljesíti a gyakorlatban a betegség megelőzés illetve tovább terjedésének egyik legfontosabb kritériumát, kisarkítva egyfajta járványügyi megelőző módszer.
Ennek fontosságát pedig mi sem igazolja hitelesebben, mint a napjainkban zajló világjárvány amely minket is érint.

Dr. Orbán Győzőháziorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos

A 2020-as év mindannyiunknak megmutatta, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy higiénikus környezet vegyen minket körül, és hogy a személyes higiénia mellett oda kell figyelnünk környezetünk higiéniájára is.
Számunkra a tisztaság, a higiénia mindig is központi szerepet kapott a mindennapokban.
Ahogy a tanulmány elején is olvashattuk, a kórokozókkal szembeni védekezés épületek esetében már a bejáratnál kezdődik.
A szennyfogó szőnyegek szerepét sokan nem veszikelég komolyan, pedig nagy jelentőséggel bír. Ha jobban belegondolunk, ez az a felület amivel a beérkező látogató először találkozik, biztosan ránéz a belépés pillanatában. Egy nem megfelelő állapotú szennyfogó igazán rossz benyomást kelthet az érkező látogatókban.
A szennyfogó szőnyegek fertőtlenítése kiemelten fontos, hiszen olyan utcáról behozott szerves szennyeződések telepedhetnek meg rajta, amelyek komoly fertőzésforrások lehetnek.
Nem csak megragad a szennyeződés a cipőnkön, hanem innen tovább is visszük azt, akár egy baba-mama szobába, akár irodai padlószőnyeg felületre, melyek tisztítása gyakran költséges és nehéz feladat.
Ahhoz, hogy munkánk során is biztonságos környezet vegyen minket körül, nagy hangsúlyt kell fektetni a rendszeres fertőtlenítésre, és takarításra. Ezzel ugyanis minimálisra csökkenthető a kórokozók továbbterjedése.
Ez a tanulmány a helyes irányba terel mindenkit.

Taképszolg Kft.