Padló felújítás

Az alapos és rendszeres ápolás megóvja a padlót, és döntően hozzájárul az épület értékének hosszú távú megőrzéséhez. A padozat szép megjelenése tartós lesz, elhasználódási ideje jelentősen kitolódik, így hosszútávon csökkennek fenntartási költségei is.
Megéri tehát rendszeresen karbantartani. Alaptisztítás
A padlót félévente-évente szükséges megtisztítani a makacs szennyeződésektől, valamint a már kopott, elhasználódott ápolószer-réteg maradványoktól.
Ehhez egy alapos, vizes-vegyszeres eljárás javasolt.
Az alaptisztítás végrehajtása
● A padozat típusának függvényében a savas, lúgos vagy semleges kémhatású általános tisztítószert hideg vízzel hígítsuk (a keverési arányt a műszaki adatlapok tartalmazzák).
● Az oldatot egyenletesen és bőségesen hordjuk fel a padlóra, és kb. 15 percig hagyjuk hatni (ne száradjon meg).
● A tisztítást ezután egytárcsás géppel (kb. 200 fordulat/perc) végezzük.
● A padló szennyezettségétől és érzékenységétől függően a takarítógép tárcsájára különböző erősségű súroló korongot helyezzünk fel. A tisztító korongot mindig a padlóburkolat tulajdonságainak megfelelően válasszuk ki. Például strukturált, durva felületek esetén az egytárcsás tisztítógéphez puha kefét is használjunk, amivel a mélyedésekből könnyebben fel lehet szedni a szennyeződéseket.
● A szennyeződést vizes porszívóval, szivacsgumi lehúzóval vagy törlőruhával távolítsuk
el a felületről.
● A nedves maradványokat a polcok alól és a padló széleiről is fel kell törölni.
● A vegyszermaradványok eltávolítása érdekében a felületet tiszta vízzel még egyszer öblítsük át.
● A padlót hagyjuk teljesen felszáradni, főként, ha további ápolóanyagok felvitelére kerül sor.

Padló felújítás gyémántkoronggal

A padozatot a tisztitás mellett rendszeres időközönként gyémántkorongos módszerrel is felújíthatjuk, ami még szebbé teszi a beltéri burkolatokat és tovább emeli azok élettartamát.

A billiónyi, mikroszkopikus méretű gyémánttal
„töltött” pad-ek mechanikusan csiszolják és polírozzák a padlót teljesen vegyszermentesen, víz hozzáadásával. Elsősorban puha kőfelületek vagy betonpadlók tisztitására lettek kifejlesztve, de kiváló eredményt adnak egyéb padlótipusok, valamint fényesített felületek esetén is, mint márvány, mozaik- padló, gránit, műanyag és linóleum.

A tiszta és csillogó eredmények a pad rendszert ideálissá teszik olyan üzletek, hallok, hotelek és egyéb erős használatban levő felületek tisztítószermentes takarítására, amelyeknél elvárás nem csak a tiszta,
de a csillogó, vonzó felület is.