Miért bástyázzák körbe a bejáratokat a cégek bérlábtörlőkkel?


Amikor beköszönt az esős évszak sok bejáratban találkozhatunk az alábbi képel:

Nehéz elképzelni, hogy ezeknek az elegáns épületeknek a megálmodói ilyen design-t szerettek volna megjeleníteni a padlón, illetve azt is, hogy ez a betérőkben pozitív első benyomást keltene.

Akkor mégis miért vannak ledobált lábtörlők a padlón olyan sok helyen?
Egyszerűen azért, mert az üzemeltetők eddig nem találtak jobb megoldást az épületbe beáramló szennyeződések megfékezésére.

De miért áramlik be a szennyeződés?
Azért, mert a tervezés során nem került betervezésre megfelelő szennyfogó zóna:

  • vagy egyáltalán nincs,
  • vagy túl kicsi,
  • vagy nem megfelelő felépítésű,
  • vagy nem odaillő anyagokból áll.

Ha ezeknek a tervezési szempontoknak valamelyike sérül, akkor a cipőtalpakra ragadt kosz nem áll meg a bejáratban, hanem bejut az épületen belülre. A belső terekben aztán szétterjed, és idő előtt elkoszolja, valamint elkoptatja a burkolatokat. A

legnagyobb problémát azonban az előtérben okozza – esősebb időben a bejutott nedvesség miatt csúszóssá váló padló nem csak csúnya és folyamatos takarítást igényel, hanem rendkívül balesetveszélyes is. Érthető tehát, ha az üzemeltetők szeretnék megoldani ezt a gondot, amihez kézenfekvő megoldást nyújthatnának a bérlábtörlők. Azért csak nyújthatnának, mert ez a megoldás-féleség több sebből is vérzik:

  • méretük korlátozott, ezért lehetetlen velük esztétikus módon akkora felületet borítani, ami hatékonyan letisztíthatná a szennyeződéseket,
  • egyszerű felépítésűek, így nem tudnak megbirkózni a különböző szennyeződés típusokkal,
  • anyaguk hamar elkoszolódik, elhasználódik.

Ezeket átgondolva már érthető, hogy miért találkozunk bérlábtörlő halmokkal az irodaházak, vagy szállodák bejárataiban, azonban láthatjuk azt is, hogy ez a megoldás nem kielégítő.

Akkor mit tehetünk? A valóban hatékony megoldást a ClearRent nyújtja, mellyel kompromisszumok nélkül érhető el a fenntartható tisztaság.

A cikket írta:

Pokorni Flóra
értékesítési vezető

 

ClearRentSzennyfogó szőnyegTisztaságvédelmi Program

bérlábtörlőClearRentlábtörlőszennyfogó

Vélemény, hozzászólás?