Regeneráló mélytisztítás. Új fogalom a tisztaságvédelemben


A nagy forgalmú bejáratok, nagy alapterületű épületbelsők esetében kiemelten fontos a megfelelő prevenció alkalmazása.

A szennyfogó szőnyegek csak akkor működnek megfelelően, ha a felfogott szennyeződést időként eltávolítjuk belőlük, és visszaállítjuk a szálak rugalmasságát, szennyeződés- és nedvességmegkötő képességét.

Ehhez nem a szőnyeg egyszerű takarítására / kiporszívózására, hanem regeneráló mélytisztítására van szükség.

A regeneráló mélytisztítás technológiája:

A szőnyeg tisztítása szárazhabos technológiával történik, amely mindössze 7%-os vízmennyiséggel dolgozik. A szőnyegbe injektált tisztítóhab nem csak a felületet tisztítja, hanem a szálak közé jutva kikristályosodik és magába zárja a feloldott szerves és szervetlen szennyeződéseket. A minimális vízhasználatnak köszönhetően a szőnyeg rövid időn belül megszárad, szinte azonnal járható. Száradás után nagy teljesítményű géppel kiporszívózzuk a szőnyeget mely a speciális hengerkeféknek köszönhetően 100 %-osan távolítja el a megszáradt habot és a kioldott szennyeződést.

Amennyiben a szennyfogó süllyesztékben van elhelyezve, ez is kitisztításra kerül.

Szőnyegtisztítás után a szőnyeg megújul, a színek felfrissülnek. A szőnyeg szálai visszanyerik rugalmasságukat és gyártási alakjukat. Az eljárásnak köszönhetően az újkori állapotnak megfelelő szennyeződést fellazító, kosztároló és nedvességmegkötő funkció és kapacitás áll újra a rendelkezésre.

A cikk írója:
Murányi Attila
Tisztaságvédelmi szakértő

ClearRentTakarítási modellTisztaságvédelmi Program

ClearRentPrevencióregeneráló mélytisztítás

Vélemény, hozzászólás?