Miért van szükség a zónaszemléletre szennyfogó rendszer kialakításánál?

Ahogy a bejáratokat, úgy a szennyeződéseket is csoportokra lehet bontani. A különféle halmazállapotú szennyeződéseket különböző felületű és egyedi feladatokhoz fejlesztett lábtörlőkkel lehet tökéletesen letisztítani. A hármas felosztás és az optimalizált felületek segítenek a hatékonyság maximalizálásában. A zónaszemlélet másik alappillére a megfelelő lépésszám és haladási irány kialakítása is, hiszen míg az otthoni lábtörlők esetén az ember megtörli a lábát, a közintézményekben vagy áruházakban csak áthalad rajta.

A minimálisan javasolt 6 lépésszámmal és zónaaktív lábtörlőkből kialakított szennyfogó rendszerrel a szennyeződések 96% már a bejáratban begyűjthető, így a belső terek lényegesen kevesebb takarítást igényelnek és a burkolatok is kisebb mértékben kopnak. Fontos szempont erőteljes gyalogos forgalom és csúszós hidegburkolatok esetén esős időszakokban, hogy a nedvesség teljes mértékben a lábtörlőkben maradjon tisztítás után,  akárcsak a bevásárló kocsis bejáratokban, amit kizárólag tudatos szennyfogó rendszer kialakításával lehet elérni.

Milyen lábtörlők integrálhatók szennyfogó rendszerbe?

A legfontosabb, hogy az éghajlatnak, az időjárási viszonyoknak, a tipikus szennyeződéseknek és a forgalom mértékének és típusának a legjobban megfeleljen. Mivel a tudatos kialakítás több zónát igényel, ezért számtalan alternatíva közül lehet választani. A típusok külalakjukban nagyban eltérhetnek egymástól, így a választásnál érdemes figyelembe venni a külső, illetve belső tér jellegzetességeit és ahhoz illeszthető megoldást választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük